Suikerrock 2019

Grote Markt,
Tienen, Belgium
Fri, 29 July - Sun, 31 July 2016
Type: Festival
Size:
Established: 1986
Capacity: 100,000
Rate:
0 Votes

Lineup:

Lineup Rank:
92/234

Location:

Suikerrock Map Suikerrock Location Open in

Travel:

Arriving and Departing from

Flights:

To AirportCityCodeSizeDistanceFlights 
Brussels Airport Brussels BRU 5 33 km
Charleroi Brussels South Brussels CRL 3 51 km
Weeze Dusseldorf NRN 3 122 km
Eindhoven Eindhoven EIN 2 79 km
Bierset Liege LGG 1 41 km
Maastricht/aachen Maastricht MST 1 60 km

Hotels:

Tickets:

News:

 
Fri, 20 Jul 2018 08:30:00 +0000
20.07.18

Suikerrock heeft belangrijk nieuws: Pitbull cancelt jammer genoeg zijn optreden op Suikerrock. Maar we hebben ook fantastisch goed nieuws: Superster Steve Aoki komt naar Suikerrock en neemt met veel goesting de plaats in van Pitbull op ons hoofdpodium! Je leest het goed: Op vrijdag 27 juli hebben we met Lost Frequencies (Live) en Steve Aoki twee internationale top dj’s op één podium, op één avond, op de Grote Markt van Tienen.

Fotografen zijn alvast gewaarschuwd, de man maalt niet om een grapje meer of minder op het podium en doet naast bootjevaren over het publiek niet moeilijk over taarten in de frontstage te mikken. Het aardbeienseizoen is net achter de rug, maar wie weet, als u vooraan staat (en dat weten we wel zeker) graait u zo wat ‘sweetness’ mee.

Het feestje van vrijdag boet dus geenzins ook maar een millimeter aan kracht in. De toch echt wel legendarische producer en oprichter van Dim Mak Records, Steve Aoki, laat in Tienen electro en house duiveltjes los die u over de hele markt op de hielen blijven zitten. De man stond trouwens de afgelopen jaren op zowat alle grote podia over de hele wereld, en zorgt telkens voor een uitzinnige menigte! Geen ontsnappen aan, en de free patisserie krijgt u er zo gewoon bij.

Alle andere helden van Suikerrock op vrijdag blijven meer dan ooit paraat, maar de timing wordt lichtjes aangepast waardoor het optreden van Lost Frequencies Live een half uur vroeger van start gaat. Met Steve Aoki, Lost Frequencies Live, Kraantje Pappie, Jebroer en Lil’ Kleine op het podium kan het niet anders dan één groot feest worden. Een feest dat je echt niet mag missen. Nog goed nieuws: er zijn nog tickets! Haast je naar de Suikerrock Ticketshop of Ticketmaster en bestel jouw tickets voor deze nu al onvergetelijke avond in Tienen!

 

Tue, 17 Jul 2018 10:05:14 +0000
17.07.18

Tijdens Suikerrock 2018 wordt de Veemarkt weer één grote en gratis toegankelijke party zone. De Suikerrock DJ Stage staat er garant voor drie dagen feest en afterparty na de optredens van het hoofdpodium. Met een indrukwekkende podiumconstructie en een knappe lichtshow als decor, sluiten elke avond enkele gerenommeerde dj’s af. Ook nieuw dj-talent kreeg een kans via een wedstrijd op vi.be. Uit de meer dan 200 inzendingen koos een jury met daarin o.a. Gust De Coster, Jan Vervloet en Dj Team Gomoris uiteindelijk 8 winnaars, verdeeld over de drie festivaldagen: Conflictuous Beats, Radio Rubbens, Dosschy, Voltage, MATTIC, D&W, Articz en C-Bass 

Drie dagen allround party plezier, met op vrijdag 27 juli een nostalgische touch: Vorig jaar een Sweet 70’s party, maar dit jaar duiken we de jaren ’80 in met een ‘Back tot he 80’s’ party. Denk daarbij aan new wave, disco-pop, of hair-metal, kortom alles wat 80 zo prachtig maakte! Masters of ceremony zijn enerzijds de peetvader van de Belpop, Gust Decoster, en anderzijds de internationaal gerenommeerde Tiense dj Wildhoney.

Gust De Coster, een icoon van de 'BRT', de geestelijke vader van de term 'Belpop', samensteller van het legendarische Get Sprouts verzamelalbum. Al 40 jaar een muziekfreak en party-DJ. Dj Wildhoney is een kind ven de 80’s, en specialist in het New-Wave genre. Deze Tienenaar maakt al jaren furore op new-wave parties van Moskou tot in Berlijn en Parijs.

Op zaterdag 28 juli zijn Yolotanker en Dj Team Gomoris de kers op de fuiftaart. DJ Yolotanker is een fenomeen: Hij brengt de grootste klassiekers in een stampende hardstyle-versie. Hij zorgde er eigenhandig voor dat Ingeborg weer hip werd door haar 'Gratitude’ te remixen, en hij maakte het semi-officiële Rode Duivels supporterslied 'Dance with the Devils' voor Studio Brussel. Sneller harder en groter is het motto van zijn ‘comedy rave’! Dj Team Gomoris draait letterlijk àlles waar op gedanst, gezongen & gemuild kan worden. Gevaarlijke schuurschijven, guilty pleasures, platen uit de jaren stillekes of gewoonweg het beste wat de hitlijsten vandaag de dag te bieden hebben. Bekend van de Studio Brussel filefuif en The Brewery op Rock Werchter!

Zondag 29 juli kan je een been uitdansen met Walt en Omdat Het Kan Soundsystem: De Filefuif op Studio Brussel was ook dit voorjaar het streepje zon in de dagelijkse donkere avondfiles. Ambiance in de auto dankzij jong dj talent dat aan een hels tempo de ene na de andere dansvloerkraker er doorjaagt. Twee van deze exemplaren op zondag 29 juli , niet in de file maar op de Veemarkt:. Dj Walt is een jonge Gentse party dj die in ware Stu Bru-stijl de meest uiteenlopende genres verzoent met een muzikale, ludieke twist. … Omdat Het Kan Soundsystem: Van Samson & Gert tot Beyonce en terug naar Coone. Er is niets wat deze jonge hond door de eclectische mixer haalt. Beiden speelden The Hive op Rock Werchter plat.

 

Mon, 16 Jul 2018 13:39:54 +0000
16.07.18

Het Acoustic Stage is een klein gezellig podium, midden in de Foodtruck corner op het gratis gedeelte van Suikerrock. Het wordt volledig ingevuld door muzikaal talent, die alleen met akoestische instrumenten spelen. De voorbije weken gingen we op zoek naar dit talent via vi.be, het platform voor muzikanten en dj’s van Poppunt. Met maar liefst 180!! inschrijvingen werd het een huzarenstukje voor de jury om alles te beluisteren en te quoteren, maar uiteindelijk werden dit weekend de 14 winnaars gekozen en een reeds op voorhand vastgelegde act: Bonni was finalist van ‘The Voice van Vlaanderen 2017’ voor het team van Koen Wauters. Inmiddels heeft hij een stevig platencontract en een eerste single ‘Be the One’

Tussen de winnaars zijn er nog enkele die al heel wat adelbrieven kunnen voorleggen: Ana Florence die mee getourd heeft met Scala, The Night of The Proms en Brides of Lucifer. Chris Loan, een jonge Singer-Songwriter uit Brasschaat die geselecteerd werd voor Studio Brussel’s Nieuwe Lichting 2018. Mutox, een belgische rockband, met als zangeres Laura van den Bruel die in 2012 als Airis de Belgische kleuren verdedigde op het Eurovisiesongfestival.

Dit zijn alle acts: Rune, Red-Cloud, Jo Laureys, Bonni, Dirty Toy Company, Ana-Florence, Chris Loan, Nelly Ann, Maanbar, Juneau, De Havilland, George Dylan, NBRSKA N LOEWAK, Major, Mutox

 

 

Wed, 20 Jun 2018 13:18:42 +0000
20.06.18

De Suikerrock DJ Stage op de Veemarktc staat garant voor drie dagen feest en afterparty na de optredens van het hoofdpodium. Met een indrukwekkende podiumconstructie en een knappe lichtshow als decor, sluiten elke avond enkele gerenomeerde dj’s af. Maar er is ook plaats voor nieuw dj-talent:

Schrijf je voor 15 juli in via vi.be, het talenten platform van Poppunt voor muzikanten en dj's. Er zijn in totaal 8 dj-sets te verdelen over drie festivaldagen, waaronder 2 op vrijdag 27 juli, 3 op zaterdag 28 juli en 3 op zondag 29 juli

Voor vrijdag zoeken we ‘80’s dj’s. Specialisten in new wave, disco-pop, hair-metal en alles wat 80 zo prachtig maakte.

Voor zaterdag en zondag zoeken we allround dj's die house, rock, techno en pop tot een eclectisch maar dansbaar geheel kunnen mixen. 

De inzendingen worden mee beoordeeld door enkele van de top-dj's die de avond afsluiten.

De winnaars en de volledige line-up worden op 17 juli bekend gemaakt!

 

 

Fri, 21 Jul 2017 10:12:31 +0000

Hover or tap (1 finger) and hold to zoom!

12

SocialFeeds:

Line-up data on this page has been provided by http://www.last.fm.